CULTURE MAGAZINE

Bøker
Andy Warhol – Polaroids 1958-1987

Andy Warhol - Polaroidbilder 1958-1987
B
Bokomslag "Andy Warhol - Polaroids 1958-1987"
Foto: Taschen Verlag
Bokomslag «Andy Warhol – Polaroids 1958-1987»
Foto: Taschen Verlag
LYTT TIL ARTIKKELEN
0:00  /  0:00

Forløperen til Instagram-alderen

I ettertid kan Andy Warhol utvilsomt betraktes som en av pionerene i den digitale tidsalderen, særlig når det gjelder plattformer som Instagram. Polaroidene hans, som han tok mellom 1958 og 1987, er en forbløffende foregripelse av dagens digitale delings- og uttrykkskultur. Warhols arbeider viser hvordan han intuitivt fanget ånden i det spontane, personlige fotografiet. Han evnet å forvandle det tilsynelatende banale i hverdagen til kunstnerisk verdifulle øyeblikksbilder – en evne som har blitt allestedsnærværende i en tid med Instagram og andre sosiale medier.

Interiørvisning - "Andy Warhol - Polaroids 1958-1987" 
Foto: Taschen Verlag
Interiørvisning – «Andy Warhol – Polaroids 1958-1987»
Foto: Taschen Verlag

Øyeblikkets estetikk

Warhols polaroidbilder fanger flyktige øyeblikk, forvandler dem til varige kunstverk og avslører hans ekstraordinære evne til å fange det flyktige – en tilnærming som minner om dagens fotokultur, der hvert eneste øyeblikksbilde har potensial til å skape et dyptgripende estetisk uttrykk. Det gjenspeiler den digitale Instagram-kulturen, som legemliggjør menneskers dypt forankrede ønske om å forvandle det hverdagslige til slående kunstverk som de kan dele med andre. Polaroidene hadde en lignende betydning for Warhol som plateomslagene senere fikk for fotografer som Jean-Baptiste Mondino, som sa: «Plateomslagene var min tids Instagram».

Interiørvisning - "Andy Warhol - Polaroids 1958-1987" 
Foto: Taschen Verlag
Interiørvisning – «Andy Warhol – Polaroids 1958-1987»
Foto: Taschen Verlag

Fra kjendisportrett til selfie

Warhols polaroidbilder, særlig portrettene av kjendiser og selvportrettene, har klare paralleller til dagens selfiekultur på Instagram. De gir et intimt innblikk i livet til kunstneren og hans berømte samtidige og åpner for nye perspektiver på identitet, berømmelse og selvoppfatning. Disse forløperne for moderne selviscenesettelse og selvpresentasjon utvisket grensene mellom det offentlige og det private – et banebrytende konsept som har blitt enda mer relevant i de sosiale medienes tidsalder.

Interiørvisning - "Andy Warhol - Polaroids 1958-1987" 
Foto: Taschen Verlag
Interiørvisning – «Andy Warhol – Polaroids 1958-1987»
Foto: Taschen Verlag

Krønike om en visuell revolusjon

Boken «Andy Warhol. Polaroids 1958-1987», utgitt av Taschen Verlag i samarbeid med Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, er en imponerende prestasjon. Dette samarbeidet har gjort det mulig å samle og publisere en unik samling av hundrevis av polaroidbilder, hvorav noen aldri har vært vist før. Boken er ikke bare en hyllest til Warhols kunstneriske arbeid, men også et viktig vitnesbyrd om hans innflytelse på den visuelle kulturen. Den omhyggelige kurateringen og presentasjonen av verkene understreker betydningen av Warhols banebrytende rolle i den moderne digitale bildeverdenen.

Data

TitelAndy Warhol- Polaroids 1958-1987
(Andy Warhol – Polaroidbilder 1958-1987 – Transl. Utg.)
UtgiverReuel Golden
ForfattereRichard B. Woodward
ForlagTaschen Verlag
InnbindingInnbundet
Sider408 sider, med tallrike illustrasjoner.
SpråkTysk, Engelsk, Fransk
Dimensjoner22.9 x 28.9 cm
ISBN3836569388
Pris50 €

Ytterligere informasjon

Ytterligere informasjon om boken «Andy Warhol Polaroids 1958-1987″ (EN) (Reklame) finner du på Taschen Verlags nettside.

Compliance

The book was kindly made available to us by the publisher. The presentation and rating of HYPERMADE remains independent of this and is based solely on the content of the book.

CULTURE MAGAZINE
Consent Management Platform by Real Cookie Banner