CULTURE MAGAZINE

Bøker
Die Welt von Charles und Ray Eames

Charles og Ray Eames' verden
B
Bokomslag - "The World of Charles and Ray Eames"
Foto: DuMont
Bokomslag – «The World of Charles and Ray Eames»
Foto: DuMont
LYTT TIL ARTIKKELEN
0:00  /  0:00

Visionärer inom modern design

De to amerikanerne Charles og Ray Eames er blant de viktigste designerne i det 20. århundre og har hatt en varig innflytelse på moderne produktdesign med sine arbeider, som er kjent for sin vellykkede kombinasjon av estetikk, kvalitet og funksjonalitet. Boken «The World of Charles and Ray Eames» av Catherine Ince sporer historien til dette ekstraordinære designerparet, som strekker seg langt utover møbeldesign og også omfatter områder som arkitektur, film og fotografi. Et fokus er på «Eames Office», som fungerte som et laboratorium for innovative prosjekter. I tillegg viser boken et imponerende mangfold av designdisipliner som ikke har mistet noe av sin fascinasjon den dag i dag.

Paret med en plakett laget for American Institute of Architects, 1957.
© Eames Office LLC.jpg
Paret med en plakett laget for American Institute of Architects, 1957.
© Eames Office LLC.jpg

«Eames Office» som et kreativt senter

«Eames Office» var ikke bare et bo- og arbeidsrom, men også et sted for kreativ utveksling og eksperimentering. Sammen med sine kolleger utviklet Charles og Ray Eames utallige prosjekter her. Denne boken sporer disse kreative prosessene ved hjelp av en rekke tidligere upubliserte dokumenter, som designskisser og korrespondanse. De gir et unikt innblikk i ekteparet Eames» arbeidsmetoder og ukonvensjonelle tenkemåter. Fotografiene som fanger atmosfæren i «Eames Office» er spesielt avslørende. Blant de viktigste designene fra «Eames Office» er Wire Chair (1951), Lounge Chair (1956) og Aluminium Chair (1958).

Stue i Eames-huset. Foto Antonia Mulas.
 © Eames Office LLC.jpg
Stue i Eames-huset. Foto Antonia Mulas.
© Eames Office LLC.jpg

Å leve og arbeide i harmoni

Charles og Ray Eames hadde ikke bare en avgjørende innflytelse på det 20. århundrets design på mange områder. Deres omfattende produksjon omfatter langt mer enn de berømte møbeldesignene som Eames Lounge Chair og Eames Plastic Chair. Film- og fotoprosjektene deres, deriblant den innflytelsesrike kortfilmen «Powers of Ten», har utvidet vår forståelse av verdens størrelse og kompleksitet. Gjennom sine offentlige utstillinger og multimediainstallasjoner har de to designerne også bidratt til kulturformidling og skapt et verk som gjenspeiler både praktiske og teoretiske aspekter ved design i harmoni med livet.

Charles og Ray Eames poserer med stolbein 
© Eames Office LLC.jpg
Charles og Ray Eames poserer med stolbein
© Eames Office LLC.jpg

Et budskap for fremtiden

Boken «The World of Charles and Ray Eames», utgitt av DuMont Verlag, viser i detalj hvordan ekteparet Eames flyttet grensene for design, og hvordan arbeidet deres fortsatt inspirerer designere over hele verden. Boken gir et dypt innblikk i Eames» kunstneriske skaperkraft og personlige bakgrunn, som har hatt en varig innflytelse på deres arbeid. Boken kaster lys over deres revolusjonerende måte å kombinere design og funksjonalitet på. Boken er supplert med essays av anerkjente designeksperter og er et ideelt oppslagsverk for alle som ønsker å finne ut mer om Charles og Ray Eames» arbeid, deres innovative ideer og tidløse design.

Data

OriginaltittelDie Welt von Charles und Ray Eames
Overs. redCharles og Ray Eames» verden
UtgiverCatherine Ince, Alexandra Titze-Grabec, Elisabeth
Girkinger
ForlagDuMont
InnbindingInnbundet
Sider336 sider, med 400 fargeillustrasjoner
SpråkTysk
Dimensjoner24.0 x 32.0 cm
ISBN978-3-8321-9910-4
Pris68 €

Ytterligere informasjon

Mer informasjon om boken «The World of Charles and Ray Eames» (DE) (Reklame) finner du på nettstedet til DuMont Verlag.

Compliance

The book was kindly made available to us by the publisher. The presentation and rating of HYPERMADE remains independent of this and is based solely on the content of the book.

CULTURE MAGAZINE
Consent Management Platform by Real Cookie Banner