CULTURE MAGAZINE

Bøker
Glenn Brown

Originaltittel
B
Bokomslag - “Glenn Brown”
Foto: Taschen Verlag
Bokomslag – “Glenn Brown”
Foto: Taschen Verlag
LYTT TIL ARTIKKELEN
0:00  /  0:00

Kunstneren Glenn Brown

Glenn Brown, født i Hexham, Northumberland i 1966, er en kunstner som har gjort seg bemerket med sin unike tilnærming til maleri og skulptur. Arbeidene hans, som kjennetegnes av en intens fargepalett og nyskapende teknikker, har gitt ham anerkjennelse over hele verden. Spesielt bemerkelsesverdig er hans nominasjon til Turner-prisen i 2000, en utmerkelse som bekrefter hans betydning på den britiske kunstscenen. Browns evne til å utfordre og nytolke tradisjonelle kunstformer har gjort ham til en nøkkelfigur i moderne kunst. Verkene hans, som ofte beskrives som visuelt imponerende og emosjonelt rørende, byr på en unik blanding av historiske referanser og samtidspåvirkning.

Interiørbilde - "Glenn Brown"
Foto: Taschen Verlag
Interiørbilde «Glenn Brown»
Foto: Taschen Verlag

En reise inn i Glenn Browns univers

Boken «Glenn Brown», utgitt av Taschen Verlag, er en omfattende presentasjon av hans kunstneriske virke. Den presenterer ikke bare Browns mest kjente verk, men kaster også lys over mindre kjente verk som viser hans evne til stadig fornyelse og eksperimentering. Illustrasjonene av høy kvalitet gir leseren et inntrykk av detaljrikdommen og fargerikdommen i Browns kunst, mens de ledsagende tekstene gir et innblikk i hans teknikker, inspirasjonskilder og vidtrekkende innflytelse på samtidskunsten. I tillegg inneholder boken refleksjoner fra anerkjente forfattere om kunstens rolle i dagens samfunn og viser hvordan Browns verk reiser tidløse spørsmål om estetikk og menneskelig erfaring.

Interiørbilde - "Glenn Brown"
Foto: Taschen Verlag
Interiørbilde «Glenn Brown»
Foto: Taschen Verlag

Browns kunstneriske egenskaper og stil

Browns verk kjennetegnes av en unik kombinasjon av sterke farger, komplekse teksturer og nyskapende komposisjoner. Stilen hans, som kombinerer maleri og skulptur, blir utførlig beskrevet og analysert i denne boken. Browns evne til å nytolke kjente kunstverk og gi dem en frisk, moderne vri fremheves som en av hans største styrker. Leseren får innblikk i hvordan han utfordrer tradisjonelle kunstkonvensjoner og skaper verk som er både provoserende og dyptgripende. Hans innflytelse på samtidskunsten og hans rolle som pioner innen nye kunstformer blir også fremhevet.

Interiørbilde - "Glenn Brown"
Foto: Taschen Verlag
Interiørbilde «Glenn Brown»
Foto: Taschen Verlag

Browns innflytelse og påvirkning

Boken illustrerer på en imponerende måte den innflytelsen Glenn Brown har hatt på den internasjonale kunstverdenen gjennom årene. Den viser hvordan arbeidene hans utfordrer kunstens konvensjoner og åpner for nye kunstneriske perspektiver. Hans rolle som innovatør og inspirasjonskilde for fremtidige kunstnere fremheves, og det samme gjør måten han visker ut grensene mellom ulike kunstformer på. Browns innflytelse, som fanges opp i denne omfattende boken, gjenspeiler hans utrettelige kreativitet og betydelige bidrag til utviklingen av billedkunsten. Hans arbeid har hatt en varig innflytelse på måten vi oppfatter og opplever kunst på.

Data

TitelGlenn Brown
UtgiverHans Werner Holzwarth
ForfattereBice Curiger, Dr. John Paul Stonard, John Chilver, Hans Werner Holzwarth
ForlagTaschen Verlag
InnbindingInnbundet i et slagverksetui
Sider474 sider med mange illustrasjoner
SpråkTysk, Engelsk, Fransk
Utgave1. / opplag på 788 eksemplarer
Dimensjoner33,0 x 44,0 cm
ISBN978-3-8365-9129-4
Pris750 €

Ytterligere informasjon

Mer informasjon om boken «Glenn Brown» (EN) (Reklame) finner du på Taschen Verlags nettside.

Compliance

The book was kindly made available to us by the publisher. The presentation and rating of HYPERMADE remains independent of this and is based solely on the content of the book.

CULTURE MAGAZINE
Consent Management Platform by Real Cookie Banner