CULTURE MAGAZINE

Bøker
Helmut Newton & Alice Springs – Us and Them

Helmut Newton & Alice Springs - Vi og de andre
B
Bokomslag- "Helmut Newton & Alice Springs - us and them"
© Taschen Verlag
Bokomslag- «Helmut Newton & Alice Springs – us and them»
© Taschen Verlag
LYTT TIL ARTIKKELEN
0:00  /  0:00

„us“ – Ekteparet Newton foran kameraet

Boken «Helmut Newton & Alice Springs -us & them» gir leseren et sjeldent innblikk i den private verdenen til de to berømte fotografene Helmut Newton og Alice Springs. I form av en personlig dagbok forteller den ikke bare om deres imponerende arbeid, men også om deres dype kjærlighet til hverandre. I løpet av en periode på 55 år skildres båndet og den kreative utviklingen til dette ekstraordinære kunstnerparet på en rørende og imponerende måte i en rekke, til tider svært intime fotografier.

Helmut Newton - Rue Aubriot, Paris, 1971
© 2023 Helmut Newton Foundation, Berlin
Helmut Newton – Rue Aubriot, Paris, 1971
© 2023 Helmut Newton Foundation, Berlin

«them» – The Newton-familien bak kameraet

I tillegg til bilder fra fotografenes privatliv er det også bilder av kjendiser som Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent, Donatella Versace og Catherine Deneuve, som var i nær kontakt med ekteparet Newton. Fotografiene overrasker stadig med nye, uventede perspektiver på de kunstnerisk sofistikerte portrettene. De gir betrakteren en tidløs følelse av nærhet og autentisitet som umiskjennelig bærer Helmut Newtons eller Alice Springs» karakteristiske signatur.

Links: AS: Gianni Versace, Milan, 1985
Rechts: HN: Gianni Versace, Lake Como, 1994
© 2023 Helmut Newton Foundation, Berlin
Lenker: AS: Gianni Versace, Milano, 1985
Høyre: HN: Gianni Versace, Comosjøen, 1994

© 2023 Helmut Newton Foundation, Berlin

Den fotografiske stilen til familien Newton

Til tross for sine private bånd dyrket ekteparet Newton ulike fotografiske stiler. Helmut Newtons stil kjennetegnes av omhyggelig iscenesettelse, dramatisk lyssetting og provoserende poseringer. Bildene hans er preget av glamour og provokasjon. June Newton, kjent under pseudonymet Alice Springs, utviklet derimot en intim og autentisk stil. Bildene hennes, som i likhet med ektemannens for det meste er tatt på offentlige steder og i hjemmene, fanger omhyggelig inn auraen til de portretterte og utstråler naturlig selvsikkerhet og følelsesmessig mangfold.

Links: AS: Yves Saint Laurent und Pierre Bergé, Paris, 1983
Rechts: HN: Yves Saint Laurent und Pierre Bergé, Paris, 1983

© 2023 Helmut Newton Foundation, Berlin

«us and them» som ny utgave

Taschen Verlag, som er kjent for sine kunst- og fotobøker av høy kvalitet, har gitt ut en ny, utvidet utgave av «us and them». Boken er nært knyttet til utstillingen med samme navn, som første gang ble vist i 1998 i byer som København, Paris, Milano, São Paulo og Köln. Boken er ikke bare en hyllest til Helmut og June Newtons liv og virke, men bidrar først og fremst til å gjøre det unike forholdet mellom de to kunstnerne, som var nært knyttet til hverandre ikke bare profesjonelt, men også personlig, kjent for et større publikum.

Data

TitelHelmut Newton & Alice Springs. us and them
(Helmut Newton & Alice Springs – Vi og de andre – Transl. Utg.)
UtgiverMatthias Harder
ForlagTaschen Verlag
InnbindingInnbundet
Sider192 sider, med tallrike illustrasjoner.
SpråkTysk, Engelsk, Fransk
Dimensjoner14 x 19.5 cm
ISBN3836596911
Pris15 €

Ytterligere informasjon

Mer informasjon om boken «Helmut Newton & Alice Springs – us and them» (EN) (Reklame) finner du på Taschen Verlags nettsider.

Compliance

The book was kindly made available to us by the publisher. The presentation and rating of HYPERMADE remains independent of this and is based solely on the content of the book.

CULTURE MAGAZINE
Consent Management Platform by Real Cookie Banner