CULTURE MAGAZINE

Bøker
Julian Schnabel

Originaltittel
B
Bokomslag - "Julian Schnabel"
Foto: Taschen Verlag
Bokomslag – «Julian Schnabel»
Foto: Taschen Verlag
LYTT TIL ARTIKKELEN
0:00  /  0:00

Julian Schnabels univers

Den siste utgivelsen fra Taschen Verlag, redigert av Hans Werner Holzwarth og Louise Kugelberg, om maleren og filmregissøren Julian Schnabel får en uvanlig start. Den omfattende monografien innledes med et svært personlig og følelsesladet bidrag av Laurie Anderson, en nær venn av Schnabel gjennom mange år. Denne ukonvensjonelle tilnærmingen gir leseren et unikt og intimt innblikk i Schnabels verden og avslører kompleksiteten i hans personlighet på en helt spesiell måte. Andersons innsiktsfulle ord skaper en dyp kontakt med leseren og understreker Schnabels fremtredende posisjon på samtidskunstscenen. Denne tilnærmingen utvider perspektivet til mer enn bare å se på kunst, og gjør det mulig å forstå dybden og betydningen av Schnabels arbeid i en større sammenheng.

Interiørvisning - "Julian Schnabel"
Foto: Taschen Verlag
Interiørvisning – «Julian Schnabel»
Foto: Taschen Verlag

Et kunstnerisk portrett i tekster

Boken er imidlertid langt mer enn bare en samling av kunstnerens arbeider. I tillegg til Laurie Andersons dyptpløyende tekst inneholder den en rekke andre velbegrunnede bidrag som setter Schnabels kunstneriske virke inn i en større kulturell og personlig kontekst. Et av de fremragende bidragene er av Daniel Kehlmann, som med vanlig analytisk skarpsindighet går dypt inn i Schnabels verk og demonstrerer sin evne til å overskride de tradisjonelle grensene for kunsttolkning. Kehlmanns analyser åpner for nye perspektiver på de ulike kunstneriske uttrykksformene Schnabel utforsket, og er dermed uunnværlige for en dypere forståelse av hans rolle og innflytelse på samtidskunstscenen. Tekstene gir dermed et viktig bidrag til en helhetlig forståelse av Schnabels innflytelse.

Interiørvisning - "Julian Schnabel"
Foto: Taschen Verlag
Interiørvisning – «Julian Schnabel»
Foto: Taschen Verlag

Schnabels livsverk

I tillegg gir boken en velfundert presentasjon av hele Julian Schnabels livsverk og går dermed langt utover en ren verksliste. Den tar leseren med på en reise gjennom de ulike fasene i hans kunstneriske karriere, fra starten som opprørsk ung kunstner til hans nåværende posisjon som en av de mest innflytelsesrike skikkelsene i moderne kunst. Hvert kapittel er viet en ny side av hans virke, fra maleri og skulptur til hans betydelige bidrag som filmregissør. Utgivelsen belyser også hvordan Schnabels jødiske røtter og hans omfattende reiser gjennom Europa påvirket arbeidet hans, og gir et omfattende innblikk i den personlige og historiske konteksten som formet hans kreative produksjon.

Interiørvisning - "Julian Schnabel"
Foto: Taschen Verlag
Interiørvisning – «Julian Schnabel»
Foto: Taschen Verlag

Et must for kunstelskere

Boken «Julian Schnabel» fra Taschen Verlag er uunnværlig lesning for alle som er interessert i Schnabels arbeid eller samtidskunst generelt. Den er mer enn bare en hyllest til en viktig kunstner, den er et vitnesbyrd om kunstens stadig fornyende kraft. Kombinasjonen av inspirerende bilder og dyptpløyende tekster gjør denne boken til en uunnværlig del av enhver kunstsamling. Taschen Verlag presenterer Julian Schnabels mer enn femti år lange virke med stor omhu og sans for detaljer. På denne måten åpner boken ikke bare et vindu inn i en ekstraordinær kunstners verden, men fungerer også som et speil som gjenspeiler mangfoldet og kompleksiteten i den menneskelige erfaringen i kunsten.

Data

TitelJulian Schnabel
UtgiverHans Werner Holzwarth, Louise Kugelberg
ForfattereLaurie Anderson, Éric de Chassey, Bonnie Clearwater, Max Hollein, Donatien Grau, Daniel Kehlmann
ForlagTaschen Verlag
InnbindingInnbundet
Sider572 sider, med tallrike illustrasjoner.
SpråkTysk, Engelsk, Fransk
Dimensjoner25 x 33.4 cm
ISBN383659630X
Pris75 €

Ytterligere informasjon

Mer informasjon om boken «Julian Schnabel» (EN) (Reklame) finner du på Taschen Verlags nettside.

Compliance

The book was kindly made available to us by the publisher. The presentation and rating of HYPERMADE remains independent of this and is based solely on the content of the book.

CULTURE MAGAZINE
Consent Management Platform by Real Cookie Banner