CULTURE MAGAZINE

Bøker
Marc Newson – Works 84-24

Marc Newson - Verk 84-24
B
Omslag til boken "Marc Newson - Works 84-24"
Foto: Taschen Verlag
Omslag til boken «Marc Newson – Works 84-24»
Foto: Taschen Verlag
LYTT TIL ARTIKKELEN
0:00  /  0:00

Newsons revolusjonerende estetikk

I mer enn fire tiår har den australske designeren Marc Newson formet verden med sin innovative og elegante estetikk. Etter at Newson ble uteksaminert fra Sydney College of the Arts i 1984, startet han en omfattende og variert karriere som har ført ham til nesten alle kontinenter. Hans arbeider spenner fra møbler og klokker til konseptbiler, og kjennetegnes alltid av futuristisk eleganse og sømløs integrering av form og funksjon. De klare linjene og organiske formene i designene hans har gitt ham verdensomspennende anerkjennelse og en rekke priser, og sikret ham en permanent plass i historien om moderne industridesign i løpet av hans levetid.

Glassemalje, kobber (opplag på 3 + 2 kunstnerbevis for hver fargevariant: hvit, rød, svart blomstrende, hvit og blå)
CLOISONNÉ DESK, 2019
Glassemalje, kobber (opplag på 3 + 2 kunstnerbevis for hver fargevariant: blå, hvit peon)
© Marc Newson

Mangfold og innflytelse i Newsons arbeid

Newsons berømte Pod of Drawers eller interiørdesignen til Qantas A380 viser hans brede spekter og evne til å oppfylle både funksjonelle og estetiske krav. Hans ikoniske design, som Lockheed Lounge, som satte verdensrekord for høyeste pris for et møbel laget av en nålevende designer, vises jevnlig i utstillinger på store museer som Museum of Modern Art i New York. Hans samarbeid med merker som Louis Vuitton, som han har designet Celebrating Monogram Backpack for, og Hourglass for HG Timepiece vitner om hans evne til å kombinere design og funksjonalitet på en ukonvensjonell måte.

CLOISONNÉ LOUNGE, 2019
Glassemalje, kobber (opplag på 3 + 2 kunstnerbevis for hver fargevariant: hvit, rød, svart blomstrende, hvit og blå)
© Marc Newson
CLOISONNÉ LOUNGE, 2019
Glassemalje, kobber (opplag på 3 + 2 kunstnerbevis for hver fargevariant: hvit, rød, svart blomstrende, hvit og blå)
© Marc Newson

Innovative partnerskap og bærekraftige produkter

I årenes løp har Newson samarbeidet med noen av verdens mest kjente merkevarer, deriblant Apple, Louis Vuitton og Nike. Disse samarbeidene har gjort det mulig for ham å inkorporere sine visjonære ideer i en lang rekke produkter, fra Apple Watch til Zenith Chair for kreo gallery, som ble utstilt i Karl Lagerfelds futuristiske leilighet på Quai Voltaire i Paris. Newsons evne til å bevege seg sømløst mellom ulike medier og materialer har gjort ham til en av de mest ettertraktede designerne i sin generasjon. Hvert av prosjektene hans bærer hans umiskjennelige signatur, og han finner alltid en balanse mellom innovativ design, praktisk funksjonalitet og bærekraft, som han anser som designens sanne intelligens.

021C CONCEPT CAR, 1999 - FORD MOTOR COMPANY
© Marc Newson
021C CONCEPT CAR, 1999 – FORD MOTOR COMPANY
© Marc Newson

Innflytelse og anerkjennelse i designverdenen

Marc Newson har mottatt en rekke priser og ble i 2012 utnevnt til Commander of the Order of the British Empire for sin innsats for design. Han har befestet sitt rykte som en av de viktigste samtidsdesignerne med en rekke prosjekter og utstillinger. Med sin designfilosofi, som vektlegger kombinasjonen av estetikk og funksjonalitet, er Marc Newson et inspirerende forbilde for fremtidige generasjoner av designere. Boken «Marc Newson – Works 84-24», som nylig ble utgitt av Taschen Verlag, er en encyklopedisk kilde som presenterer hans imponerende karriere i alle dens fasetter og er et must for alle som elsker moderne produktdesign.

Data

TitelMarc Newson – Works 84-24
(Marc Newson – Verk 84-24 – Transl. Utg.)
UtgiverAlison Castle
ForlagTaschen Verlag
InnbindingInnbundet
Sider496 sider, med mange illustrasjoner i farger.
SpråkEngelsk
Dimensjoner29.2 x 39 cm
ISBN978-3-8365-7101-2
Pris150 €

Ytterligere informasjon

Mer informasjon om boken «Marc Newson – Works 84-24» (EN) (Reklame) finner du på Taschen-Verlags nettside.

Compliance

The book was kindly made available to us by the publisher. The presentation and rating of HYPERMADE remains independent of this and is based solely on the content of the book.

CULTURE MAGAZINE
Consent Management Platform by Real Cookie Banner