CULTURE MAGAZINE

Bøker
The Book of Color Concepts

Boken om fargekonsepter
B
Bokomslag - "The Book of Colour Concepts" 
Foto: Taschen Verlag
Bokomslag – «The Book of Colour Concepts»
Foto: Taschen Verlag
LYTT TIL ARTIKKELEN
0:00  /  0:00

En reise gjennom fargenes historie

«The Book of Colour Concepts» tar leseren med på en spennende kulturhistorisk reise gjennom fargenes historie, fra de første hulemaleriene i forhistorien til vår tids komplekse fargesystemer. Hvert kapittel i det over 800 sider lange, overdådig designede dobbeltbindet beskriver i detalj fargenes kulturelle, psykologiske og estetiske betydning for menneskeheten og deres utvikling over tid. Med sjeldne illustrasjoner og fargeplansjer utforsker boken spesielt fargenes funksjon og betydning i ulike kulturer, hvordan vår oppfatning av farger har endret seg over tid og hvilken formende innflytelse de har hatt på for eksempel vitenskap, religion, kunst, design og mote.

Utvendig visning - "The Book of Colour Concepts" 
Foto: Taschen Verlag
Utvendig visning – «The Book of Colour Concepts»
Foto: Taschen Verlag

Kunsten og vitenskapen om farger

Boken samler over 65 sjeldne verk fra hele verden og gir dermed et unikt innblikk i fargelærens historie. De kunstneriske illustrasjonene av fargesirkler og -kuler, tabeller og diagrammer vitner ikke bare om fargelærens kunstneriske skjønnhet, men også om den vitenskapelige presisjonen med hvilken forskere og kunstnere har forsøkt å forstå fargenes vesen. De mange illustrasjonene kaster lys over fargenes universelle språk og illustrerer det komplekse forholdet mellom farge og persepsjon. Bokens omsorgsfullt utformede sider fungerer som et vindu inn i fargens sjel og åpner øynene våre for fargens uendelige anvendelses- og tolkningsmuligheter.

Interiørbilde - "The Book of Colour Concepts" 
Foto: Taschen Verlag
Interiørbilde – «The Book of Colour Concepts»
Foto: Taschen Verlag

Mangfoldet av fargemålere

Bokens fremragende bidrag inkluderer ikke bare klassiske tekster som Newtons «Opticks» eller Goethes «Om fargelæren», men også mindre kjente verk som Paul Klees «Bildnerische Form- und Gestaltungslehre» og Sanzo Wadas Fargestudier (Haishoku Soukan), som presenterer skiftende perspektiver på fargelæren. De ulike tilnærmingene som presenteres – fra spirituelle fargesystemer til vitenskapelige klassifiseringer og kunstneriske tolkninger – viser hvor mangefasettert undersøkelsen av farger kan være. Spesielt bemerkelsesverdig er inkluderingen av arbeider av kvinner, som ofte har ført en skyggetilværelse i fargeteoriens historie. Deres bidrag, som Mary Gartsides innovative «fargeflekker» eller Hilma af Klints visjonære kunst, åpner nye perspektiver på forholdet mellom farge og kreativitet.

Interiørbilde - "The Book of Colour Concepts" 
Foto: Taschen Verlag
Interiørbilde – «The Book of Colour Concepts»
Foto: Taschen Verlag

Fargenes kulturelle betydning

De nøye utvalgte essayene og analysene i «The Book of Color Concepts» gir ikke bare en oversikt over fargeteoriens historiske og kulturelle kontekst, men også et dyptgående innblikk i de enkelte verkene. Tekstene tydeliggjør hvor viktig farger er i våre liv, og hvordan de kan forme følelser, ideer og til og med sosiale identiteter. Redaktørene Alexandra Loske og Sarah Lowengard har lykkes i å kombinere akademisk forskning med en levende fortelling, og med betydelig støtte fra Taschen-Verlag har de skapt et oppslagsverk som er både lærerikt og underholdende for alle som er interessert i fargenes mange og ofte skjulte betydninger i vår kultur og historie.

Data

TitelThe Book of Colour Concepts
(Boken om fargekonsepter – Transl. Utg.)
UtgiverAlexandra Loske, Sarah Lowengard
ForlagTaschen Verlag
InnbindingInnbundet
Sider846 sider, over 1000 illustrasjoner i farger
SpråkTysk, Engelsk, Fransk, Spansk
Dimensjoner24.3 x 30.4 cm
ISBN9783836595650
Pris150 €

Ytterligere informasjon

Mer informasjon om boken «The Book of Colour Concepts» (EN) (Reklame) finner du på Taschen-Verlags hjemmeside.

Compliance

The book was kindly made available to us by the publisher. The presentation and rating of HYPERMADE remains independent of this and is based solely on the content of the book.

CULTURE MAGAZINE
Consent Management Platform by Real Cookie Banner